ФОРМУВАННЯ РУХОВИХ ЯКОСТЕЙ УЧНІВ ОСНОВНОЇ ШКОЛИ: ДИФЕРЕНЦІАЦІЯ ФІЗИЧНИХ НАВАНТАЖЕНЬ ТА УРАХУВАННЯ РІВНІВ БІОЛОГІЧНОГО РОЗВИТКУ - Жерновнікова, Я. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
У роботі наведені результати педагогічного тестування рухових якостей школярів 5-6-х класів за державними тестами України. Розроблено та експериментально перевірено ефективність методики розвитку рухових якостей учнів основної школи за рахунок диференціації фізичних навантажень з урахуванням рівнів біологічного розвитку.