СТАНОВЛЕННЯ МЕТОДИКИ ДИЗАЙН-ОСВІТИ НА ПОЧАТКУ XX СТОЛІТТЯ В НІМЕЧЧИНІ (БАУХАУЗ) - Потапенко, М. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
У статті розглянуто питання становлення дизайн-освіти на початку XX століття в Німеччині. Проведено аналіз системи навчання в одній з передових шкіл дизайну на той час – Баухаузі. Зроблено акцент на необхідності переосмислення викладацької спадщини цієї школи дизайну з метою використання її навичок викладання в сучасній системі навчання майбутніх дизайнерів. Стаття встановлює область проблем, пов’язаних з педагогікою дизайну.