АКТИВІЗАЦІЯ КРЕАТИВНОСТІ УЧНІВ ЗАСОБАМИ СУЧАСНИХ МУЗИЧНО-КОМП’ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА УРОКАХ МУЗИКИ - Тишкевич, І. Е. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
У статті представлені теоретичні положення про сутність понять «творчість», «креативність»; розглянуто співвідношення їх змісту, яке виявлено на основі аналізу досліджень зарубіжних і вітчизняних вчених. Особливу увагу приділено проблемі комп’ютеризації музично-освітнього процесу, упровадженню музично- комп’ютерних технологій як ефективного засобу активізації креативності особистості дитини на уроках музики. Виділено основні функції музично-комп’ютерних технологій. Описано сучасні музично- комп’ютерні додатки та програми: ThumbJam, Impaktor, Bebot, Bloom HD, Gestrument.