ЧИННИКИ СОЦІАЛЬНОГО РИЗИКУ ДЛЯ СОЦІАЛІЗАЦІЇ ТИХ, ХТО НАВЧАЄТЬСЯ - Селіванова, Л. І. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
Стаття присвячена характеристиці педагогічної сутності факторів соціального ризику для учнів. Автором здійснено аналіз словникових статей, соціолого-економічного та медико-психологічного поглядів на проблему соціальних ризиків, виділені науково-педагогічні основи визначення та класифікації факторів соціального ризику щодо соціалізації учнів, акцентована роль педагогічних технологій у реалізації системи соціального захисту населення.