ВИРАЗНІ ЗАСОБИ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА В ХУДОЖНІЙ ЦІЛІСНОСТІ ДРАМАТИЧНОГО СПЕКТАКЛЮ (МЕТОДИЧНИЙ АСПЕКТ) - Гердова, Т. С. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
У статті порушені питання удосконалення виконавських засобів та методів вирішення художніх завдань у театрально-сценічній практиці. У практичній площині взаємозбагачення виконавських засобів розглянуто ритм як засіб організації різних рівнів художньої цілісності твору, обґрунтовано доцільність співставлення ритмо-структурних елементів музичної мови та художньо-літературної, відносну залежність ритмо-інтонаційних та синтаксичних форм, зв’язок ритмічного акцентування зі смисловим членуванням у просодії літературно-художнього тексту драматичної вистави.