ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВИКЛАДАЧА ВИЩОЇ ШКОЛИ - Голованова, Т. П. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
Ця стаття присвячена аналізу теоретичних засад професійної компетентності майбутнього викладача вищої школи. Дослідження та практика професійної та педагогічної компетентності в освіті зростали протягом останніх двох десятиліть. Велика частина цих зусиль зосереджена на розробці компетентностей шкільного вчителя. Розглянуті різні наукові підходи до кращого розуміння професійних компетенцій та професійної компетентності викладачів закладів вищої освіти.