РОЛЬ І МІСЦЕ ЧИТАЦЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ В ПРОФЕСІЙНІЙ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ІНОЗЕМНИХ МОВ - Драч, А. С. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
У статті розглянуто етапи розвитку компетентнісного підходу, визначено сутність понять «компетентність», «професійна компетентність», «комунікативна компетентність», «іншомовна комунікативна компетентність», «мовленнєва компетентність» та «читацька компетентність» майбутніх учителів іноземних мов. Виділено об’єктивні чинники актуальності роботи з формування читацької компетентності майбутніх учителів іноземних мов на педагогічному рівні.