ФОРМУВАННЯ ТВОРЧОЇ ДИСЦИПЛІНИ ЯК ЧИННИКА ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ АКТОРІВ - Соколовська, Н. П. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
Зміст статті полягає в дослідженні формування творчої дисципліни майбутніх акторів. Розглянуто науково- теоретичні та мистецтвознавчі підходи до означеної проблеми в різних аспектах видатними вітчизняними та зарубіжними вченими. Поняття «дисципліна» визначено як сукупність обов’язкових правил, змістом яких є певний порядок поведінки та формування волі, розвиток характеру, звичок, культури спілкування, а також поняття «творча дисципліна» як підготовка до творчого процесу. Виокремлено форми роботи щодо формування творчої дисципліни в майбутніх акторів, що проявляються в навчальному, організаційному та виховному аспектах.