ФОРМУВАННЯ СУБ’ЄКТ-СУБ’ЄКТНИХ ВІДНОСИН У НАВЧАЛЬНОМУ КОЛЕКТИВІ В ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО АКТОРА - Стадніченко, Н. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
Зміст статті полягає в дослідженні питання побудови суб’єкт-суб’єктних відносин у навчальному колективі в процесі фахової підготовки майбутнього актора, що є основою формування вмінь та навичок професійного спілкування як провідної характеристики фахової діяльності. Розглянуто науково-теоретичні, педагогічні, психологічні та мистецтвознавчі підходи щодо висвітлення означеного питання в різних його аспектах видатними діячами театру, вітчизняними та зарубіжними психологами та педагогами. Представлено освітньо-виховне середовище, де відбувається підготовка майбутнього актора до професійного спілкування, в контексті комунікативної взаємодії учасників освітнього процесу: передачі й сприйняття навчально- виховної інформації.