ІМОВІРНІСНИЙ АЛГОРИТМ ВИКЛАДАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ПЕДАГОГІКИ СТУДЕНТАМ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «МУЗИЧНЕ МИСТЕЦТВО» - Голешевич, Б. О. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
У статті розглянуто специфічні особливості вузівської дисципліни «Професійна педагогіка». Незважаючи на її музичну сутність, основні концептуальні положення викладаються з урахуванням загальнопедагогічних знань. До них насамперед належать компоненти педагогічної системи: мета, завдання, зміст, закономірності, закони, принципи, педагогічні умови, методи, оригінальні засоби викладання музики як навчальної дисципліни. Науковий аспект цього процесу полягає в осучасненні традиційних понять, їх модифікації та обґрунтуванні авторських парадигм утілення представленого предмета для студентів спеціальності «Музичне мистецтво».