СТИЛІСТИЧНІ ВПРАВИ ЯК ІНСТРУМЕНТ ФОРМУВАННЯ СТИЛІСТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ-СЛОВЕСНИКІВ - Бабенко, В. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
У поданій рецепції автор розглядає стилістичні вправи як ефективний засіб формування стилістичної компетентності майбутніх учителів української мови і літератури. Зазначає, що методично правильно розроблена система вправ із стилістики сприяє активізації розумової діяльності здобувачів вищої освіти й розвиває в них уміння доцільно використовувати стилістичні ресурси української мови, визначати стилістичні ознаки мовних одиниць у текстах усіх функційних стилів мовлення, правильно оцінювати стилістичні можливості мовних засобів, конструювати стилістично довершені тексти, уміти вдосконалювати власне й чуже мовлення. Пропонує систему лексико-стилістичних, фонетико-стилістичних, граматико- стилістичних вправ і завдань, спрямованих на формування стилістичної компетентності майбутніх учителів- словесників. Робить висновок про те, що стилістичні вправи є продуктивним інструментом засвоєння, узагальнення, систематизації та закріплення знань зі стилістики української мови, вироблення стилістичних умінь і навичок та формування стилістичної компетентності майбутніх учителів-словесників.