МЕТОД ЗАНУРЕННЯ В ПРОФЕСІЙНІЙ ПІДГОТОВЦІ МОРСЬКИХ ФАХІВЦІВ - Волошинов, С. А. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
У статті проаналізовано дослідження з упровадження методу «занурення» в освітній процес, зокрема професійну підготовку морських фахівців. Обґрунтовано використання методу «занурення» у професійній підготовці майбутніх морських фахівців з використанням комплексу тренажерів на базі навчальних лабораторій. Використання методу «занурення» реалізується практичною частиною навчальних дисциплін, коли після отримання теоретичних знань студенти мають можливість відпрацювати практичні навички в умовах, близьких до реальних професійних. Для повного занурення використовуються сучасні тренажери та обладнання, а навчання здійснюється викладачами, які є діючими особами командного складу морських суден.