ПЕДАГОГІЧНИЙ КОНФЛІКТ У НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОМУ ПРОЦЕСІ ВИШУ: ДЕФІНІЦІЇ, СУТНІСНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ, КОНФЛІКТОЛОГІЧНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ - Локарєва, Г. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2017)
У статті розглянуто педагогічний конфлікт як механізм розвитку та удосконалення навчально-виховного процесу вищої школи, обґрунтовано важливість науково-методичного вирішення проблеми на сучасному етапі розвитку вищої освіти як професійної підготовки; охарактеризовано зміст дефініцій наукового понятійно-категоріального апарату проблеми, що висвітлюється у статті; розглянуто педагогічний конфлікт у контексті педагогічної ситуації та педагогічного барʼєру; представлено сутнісні характеристики конфліктологічної компетентності викладача вищої школи та визначено йподано конструкт змістового й функціонального наповнення педагогічного конфлікту.