МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ І ПРИНЦИПИ ВИХОВАННЯ ЕМОЦІЙНОЇ КУЛЬТУРИ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ - Чумакова, А. А. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2017)
У статті проаналізовано методологічні підходи щодо проблеми виховання емоційної культури молодших школярів. У ланках теоретичного дослідження розглянуто основні положення системного, культурологічного і особистісно-орієнтовного підходів, виявлено і сформульовано принципи виховання емоційної культури молодших школярів. Обґрунтовано, що структура емоційної культури молодших школярів містить сукупність компонентів: мотиваційно-ціннісного, когнітивного, оцінно-регулятивного, діяльнісно-поведінкового. Спираючись на теорію і практику виховання емоційної культури молодших школярів, сформульовано принципи, реалізація яких забезпечує ефективність цього процесу.