ФОРМУВАННЯ ПЕРЕКЛАДАЦЬКОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ МАЙБУТНІХ ПЕРЕКЛАДАЧІВ ЗАСОБАМИ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Шишко, А. В.; Луканська, Г. А. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2017)
У статті проводиться аналіз застосування нових інформаційних технологій у процесі професійної підготовки майбутніх перекладачів. Автор приділяє увагу дослідженню процесу формування перекладацької компетенції в аспекті використання новітніх інформаційних технологій. Зокрема, розглядаються особливості сучасних програмних засобів та їх можливості для правильної організації перекладацького процесу. Окрема увага зосереджена на сучасних комп’ютерних технологіях, які сприяють підвищенню якості перекладу, а саме: ТМ - та МТ-технологіях. За результатами проведеного дослідження запропоновано формулу розрахування індексу якості перекладу.