ПРОБЛЕМИ ВИХОВАННЯ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ ІЗ НЕПОВНИХ СІМЕЙ - Шульга, А.В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2016)
У статті розглядається неповна сімʼя як субʼєкт у роботі вчителя початкових класів з сімʼєю молодшого школяра. Автор акцентує увагу на виховних проблемах сучасних неповних сімей, які є наслідком нестачі виховних ресурсів. В свою чергу, проблеми неповних сімей безпосередньо залежать від причин утворення таких сімей, їх типів та особливостей, знання яких допоможуть вчителеві початкових класів підібрати необхідні та ефективні форми роботи з батьками молодших школярів з неповних сімей.