ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ: ПРИНЦИПИ ЗАСТОСУВАННЯ - Біденко, Л.В.; Кисельова, Г.І. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2016)
У статті розглянуто та теоретично обґрунтовано доцільність використання інформаційних технологій у системі вищої лінгвістичної освіти. Розкрито сутність понять «педагогічні технології», «освітні технології», «навчальні технології» та «інформаційні технології». Виокремлено основні структурні компоненти інформаційних технологій, установлено типологію електронних матеріалів, які сприяють активізації навчального процесу. Значну увагу приділено ефективності функціонування інформаційних технологій. Описано загальнодидактичні, лінгводидактичні та спеціальні принципи навчання, що є основою функціонування інформаційних технологій.