ЛІНГВІСТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ НІМЕЦЬКОМОВНИХ ПУБЛІЦИСТИЧНИХ ТЕКСТІВ - Ференчук, І. О. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2016)
У статті аналізуються лінгвістичні особливості німецькомовних публіцистичних текстів на сучасному етапі. У процесі роботи вирішуються такі завдання: окреслюється коло теоретичних питань, повʼязаних з диференціацією понять «публіцистичний стиль» і «дискурс»; стисло перераховуються основні риси функціонального стилю публіцистичних текстів. Розглянуто cтруктурні і семантичні характеристики текстів засобів масової інформації. Зазначається, що німецькі тексти засобів масової інформації містять заголовок, вступ, основну частину і висновок. Надається по кілька прикладів вживання стилістичних фігур у сучасних німецькомовних публіцистичних текстах, а саме епітетів, метафор, стилістичних порівнянь, метонімій, алюзій, неологізмів, діалектизмів та запозичених слів.