АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ДЕЗАДАПТАЦІЇ ДІТЕЙ ТА ПІДЛІТКІВ В УМОВАХ ШКОЛИ - Міщик, Л.І. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2006)
У статті з соціокультурних, соціально-економічних та психолого-педагогічних позицій аналізуються чинники, що зумовлюють дезадаптивну поведінку учнів; пропонуються механізми їх нівеляції та корекції.