САМОРОЗВИТОК ОСОБИСТІСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ В ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ЯК ШЛЯХ ДО ГУМАНІЗАЦІЇ ОСВІТИ - Зєня, Л.Я. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2007)
Стаття присвячена проблемам професійної підготовки майбутнього вчителя. Автор розглядає розвиток психологічної та особистісної зрілості майбутнього вчителя як передумову його професійного становлення. У статті здійснено аналіз і осмислення результатів дослідження з виявлення рівня самоактуалізації вчителів як чинника існуючих суперечностей між необхідністю оновлення школи і їхньою інтелектуально-психологічною неготовністю до діяльності в нових умовах.