МІЖПРЕДМЕТНА ІНТЕГРАЦІЯ ЯК ОСНОВА РЕАЛІЗАЦІЇ ГУМАНІСТИЧНОЇ ПАРАДИГМИ В ОСВІТІ - Гашенко, І.О.; Апанасенко, М.Г. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2007)
У статті проведено історичний аналіз розвитку поняття ”інтеграція” як дидактичного принципу та розглянуті сучасні наробки в педагогіці переходу від освіти на інтегрованій основі до науково-теоретичного осмислення фундаментальних законів і принципів інтеграції щодо реалізації гуманістичної парадигми в освіті. Це дало змогу здійснити на практиці педагогічне проектування інтегрального гуманітарного освітнього простору в контексті гуманістичної педагогічної парадигми, у послідовності: історія – методологія – теорія – практика.