ХУДОЖНЬО-ПЕДАГОГІЧНІ ОСНОВИ АМАТОРСЬКОЇ ТЕАТРАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ШКОЛЯРІВ У ПЕДАГОГІЧНІЙ ТЕОРІЇ 1960-1980 РР. - Дергач, М.А. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2007)
У статті аналізуються організаційні та науково-методичні підходи провідних педагогів ІІ пол. ХХ ст. щодо створення і художньо-педагогічного керування шкільною театральною самодіяльністю: визначаються цілі, завдання, принципи, педагогічні умови та форми роботи з дітьми різних вікових груп.