СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ТВОРЧОЇ САМОРЕАЛІЗАЦІЇ СТАРШИХ ПІДЛІТКІВ У ПОЗАШКІЛЬНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - Рись, М. Ю. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2007)
Основним завданням національного та громадянського виховання у сучасному українському суспільстві є формування у молоді тих якостей, завдяки яким можлива самореалізація особистості у всіх проявах суспільного життя. На основі попередніх теоретичних досліджень вітчизняних та зарубіжних науковців у даній статті визначаються соціально-педагогічні умови творчої самореалізації старших підлітків у позашкільній діяльності.