СЕМАНТИЧНИЙ ПРОСТІР ПРОБЛЕМИ КЛІЄНТА В КОНТЕКСТІ КОГНІТИВНОЇ ПАРАДИГМИ ПСИХОЛОГІЧНОГО КОНСУЛЬТУВАННЯ - Шевченко, Н.Ф. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2007)
Проблема клієнта розглядається з позицій двох основних підходів - психосемантичного, такого, що визначає семантичну організацію проблеми клієнта в трьохкомпонентній рівневій моделі, і когнітивного підходу, що виявляє когнітивну структуру семантичного простору проблеми клієнта, яка складається з когнітивних елементів (базисної схеми і автоматичних думок) і когнітивних процесів, що забезпечують взаємодію когнітивних елементів і зовнішнього середовища.