ОПІКУНСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ ЧЕРНЕЧИХ ЧИНІВ УГКЦ У ГАЛИЧИНІ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ - Комар, І.В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2008)
У статті проаналізовано основні форми опікунської роботи релігійних організацій Української греко- католицької церкви в Галичині на сучасному етапі. Розкрито діяльність закладів опіки деяких організацій у Львівській та Івано-Франківській областях. Визначено роль УГКЦ у вирішенні складних сучасних проблем опіки над дітьми-сиротами, дітьми та молоддю, позбавлених допомоги рідних.