ЗМІЦНЕННЯ ЗДОРОВ’Я ДІТЕЙ З ОБМЕЖЕНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ НА ЗАНЯТТЯХ З АКАДЕМІЧНОГО ВЕСЛУВАННЯ - Стрюков, О.І. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2009)
Оздоровчий і профілактичний ефект масової фізичної культури нерозривно пов’язаний з підвищеною фізичною активністю, посиленням функцій опорно-рухового апарата, активізацією обміну речовин. В адаптивному веслуванні човни, як парні, так і розпашні, пристосовані для веслярів з фізичними вадами, які відповідають вимогам, викладеним у класифікаційних інструкціях адаптивного веслування. Академічне веслування (адаптивне веслування) дає можливість вирішувати загальні завдання, які поставлені при заняттях з будь-якою нозологічною групою дітей з обмеженими можливостями.