ПРИКЛАДНА ТЕОРІЯ МУЗИКОТЕРАПІЇ: ВЗАЄМОЗВ`ЯЗОК ТЕОРІЇ ТА ПРАКТИКИ - Гельдаль, Тур Улав (Педагогічні науки: теорія та практика, 2009)
Взаємозв`язок теорії та практики музикотерапії є комплексним. Важливе постійне переосмислення динаміки цього взаємозв`язку. Одним із періодів, у який цей взаємозв`язок є найважливішим, є перехід від навчання до професійної діяльності. Частина теорії ще має сенс, коли музичний терапевт починає застосовувати свою освіту на практиці. Інша частина теорії фактично втрачає свого значення. Може виникнути потреба в іншій, ще не створеній теорії. Автор статті пропонує суб`єктивну оцінку взаємозв`яку теорії та практики, спираючись на свій досвід роботи в психіатрії дорослих. У статті наводиться приклад інформування пацієнтів про можливість музичнотерапевтичного лікування. Далі автор спонукає молодих музикотерапевтів до роздумів про взаємозв`язок теорії та практики, а також до публікування зроблених висновків.