ПРИЧИНИ ЗНИЖЕННЯ МАТЕМАТИЧНОЇ УСПІШНОСТІ УЧНІВ У ШКОЛАХ СІЛЬСЬКОЇ МІСЦЕВОСТІ - Донець, М.Г. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
У статті досліджуються особливості педагогічної практики в сільському освітньому середовищі. Окрема увага приділяється проблемі математичної грамотності учнів в школах сільської місцевості. Автором докладно обґрунтовуються фактори, які впливають на зниження математичної успішності сільських учнів, причини деградації в отриманні ними математичних знань. В статті запропоновані можливі шляхи підвищення математичної грамотності учнів та визначені перспективи подальших досліджень у даному напрямку.