ДОСЛІДНИЦЬКІ МЕТОДИ ПИТАНЬ ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ В ОСВІТІ - Голованова, Т.П. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
У статті розкриваються питання дослідницьких методів гендерної рівності в освіті. Питання ефективності й результативності гендерних досліджень мають ключове значення в процесі створення програм діяльності центрів гендерної освіти. Тому важливим фактором, що впливає на ефективність системи діяльності центрів гендерної освіти, є рівень сприйняття гендерних досліджень студентами, викладачами як ресурсу умови вільного духовного розвитку особистості - жінки та чоловіка - який адекватно відображає поточний стан гендерних справ у закладах освіти. Гендерний підхід потребує якісного дослідження. Якісне дослідження спрямовано на формування глибинного погляду на реальну ситуацію. Якісне дослідження спирається на методику партиципаторного дослідження, метод етнографії, інтерв’ю.