ПОРІВНЯЛЬНИЙ АСПЕКТ ВИВЧЕННЯ РОСІЙСЬКОЇ ТА УКРАЇНСЬКОЇ МОВ У НАУКОВІЙ СПАДЩИНІ Л. А. БУЛАХОВСЬКОГО - Лісковацька, Х.М. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
У статті аналізується один із напрямів (лінгводидактичний) наукових пошуків видатного українського вченого. Досліджуються праці, у яких висвітлюється питання порівняльного вивчення російсько-українського мовного матеріалу: стаття „Порівняльне вивчення української і російської мов ” та „Підручник російської мови для школи з українською мовою викладання. Підручник для трудової школи. Другий концентр. V рік навчання”. Вивчаються погляди Л. А. Булаховського на проблему мовного впливу та запозичень.