МЕТОДИ НЕЙРОЛІНГВІСТИЧНОГО ПРОГРАМУВАННЯ В ПЕДАГОГІЦІ ТА ПСИХОЛОГІЇ: АНДРАГОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Приходько, В.М. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
У статті з позицій андрагогики висвітлюються дієві методи нейролінгвістичного програмування, які повинні активно використовуватися в педагогіці та психології. На основі аналізу наукових праць розглянуто методи рефреймингу і словесно-образного емоційно-вольового управління станом дорослої людини; виділено варіанти рефреймингу змісту сенсу і контексту, шестіступеневого рефреймингу; визначений набір вчинків і відчуттів, поведінки і реакції, підлягають зміні за допомогою рефреймингу і методу словесно-образного емоційно-вольового управління станом людини (СОЭВУС); відзначено вплив спеціальних настроїв на активізацію управління станом дорослої людини.