ІНІЦІЮВАННЯ СТВОРЕННЯ МОЛОДІЖНИХ ГРУП СОЦІАЛЬНИХ ІНІЦІАТИВ НА ДОПОМОГУ УЧНІВСЬКІЙ МОЛОДІ ТВОРЧИХ НЕФОРМАЛЬНИХ ОБ’ЄДНАНЬ - Петровська, К.В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
Розглядається проблема організації виховної роботи з учнівською молоддю творчих неформальних об’єднань. Обґрунтовується необхідність врахування специфіки проведення дозвілля цією категорією молоді в будуванні стратегії виховної діяльності. Як основний засіб роботи пропонується ініціювання створення молодіжних груп соціальних ініціатив, в основу якого буде покладено методи вуличної соціальної роботи, волонтерської діяльності та просвітницької роботи «рівний – рівному».