СОЦІАЛЬНО-ПРАВОВИЙ ЗАХИСТ ДІТЕЙ-СИРІТ У ПРОЦЕСІ ЇХ УСИНОВЛЕННЯ В УКРАЇНІ: ІСТОРИЧНИЙ АСПЕКТ - Чернета, С.Ю. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
У статті зроблено спробу проаналізувати історію виникнення, становлення та розвитку інституту усиновлення в Україні; виявити взаємозв’язок державної політики та правового регулювання усиновлення; визначити передумови становлення та ефективність сучасної системи соціально-правового захисту усиновлених України.