ВПЛИВ ЗАНЯТЬ РУХЛИВИМИ ІГРАМИ НА КОРЕКЦІЮ РУХОВИХ І ПСИХІЧНИХ НЕДОЛІКІВ ДІТЕЙ 12–14 РОКІВ ІЗ РОЗУМОВОЮ ВІДСТАЛІСТЮ - Байкіна, Н.Г.; Фесик, Д.О. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
За допомогою спеціально підібраних засобів і методів адаптивного фізичного виховання можна вирішити не тільки проблему покращення здоров’я дітей із відхиленнями розумового розвитку, підвищити рівень їх фізичної підготовленості і фізичного розвитку, але й підвищити рівень розумової працездатності, що позитивно відображається на ефективності всієї корекційної роботи в цілому. Це дозволяє рекомендувати рухливі ігри до включення в заняття спеціальних закладів.