ПРОФЕСІЯ АКТОРА В КОНТЕКСТІ ІСТОРИЧНОГО РОЗВИТКУ ТА СЬОГОДЕННЯ - Борис, І.О. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2023)
Історія виникнення професії актора. Первісні люди, їх культура та побут. Принцип ритуальної структури видовищ первісних людей. Зв‘язок між культурою первісних людей і професією актора. Поява людини-творця і людини-художника. Зв‘язок живої людини з навколишнім середовищем. Поняття техніки й технології перших акторів первісного світу. Театр Древньої Греції. Театр у Римській імперії. Професія актора в епоху Відродження. Сучасний актор XXI ст.