АСОЦІАТИВНІ ЗВ’ЯЗКИ З МУЗИЧНИМ МИСТЕЦТВОМ ЯК СПЕЦИФІЧНИЙ ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ЕСТЕТИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ДИЗАЙНЕРІВ - Гердова, Т. С. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
Стаття присвячена вивченню одного з аспектів формування естетичної культури майбутніх дизайнерів. У розгляді проблеми враховано процеси, що впливають на формування естетичної особистісної культури, сприяють або заважають оновленню її змістовної наповнюваності. Зазначена роль суміжних видів мистецтв у цьому процесі, зокрема музичного мистецтва. Розкрита сутність асоціативних зв’язків між візуальними та слуховими уявленнями. У статті зроблено спробу окреслити потенційно можливі у навчанні майбутніх дизайнерів асоціативні зв’язки у системі «зір-емоції- слух». Зроблено висновок про роль окремих складових синестезії у формуванні естетичної культури та професійної майстерності майбутніх дизайнерів.