СТРУКТУРА КУЛЬТУРОЛОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТУДЕНТІВ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ: СИСТЕМНЕ ФОРМУВАННЯ ОСОБИСТОСТІ СУЧАСНОГО СТУДЕНТА - Якубовська, М. С. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
У статті порушуються проблеми дослідження науково-теоретичних аспектів алгоритму інноваційних змін у системі вищої школи, в основі яких лежить відповідь сучасної педагогічної науки викликам новітньої доби, коли педагогіка, виконуючи історичні завдання, створює передумови для утвердження якісних інноваційних процесів педагогічної взаємодії. Розглядаються проблеми взаємообумовленості розвитку культурологічної компетентності та парадигми сучасної особистісно зорієнтованої освіти; аналізується системне еволюційне осмислення розвитку особистості сучасних студентів, розглядаються тенденції особистісно-гуманітарної технології викладання культурологічних дисциплін у ВНЗ та їх головні архетипи аксіологічних парадигм як основа мотиваційних засад людської індивідуальності.