ВАЖЛИВІ ТЕНДЕНЦІЇ СУЧАСНОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ МАГІСТРІВ ПСИХОЛОГІЇ В КОНТЕКСТІ ФОРМУВАННЯ ЇХНЬОЇ ГОТОВНОСТІ ДО ФАХОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ НЕФОРМАЛЬНОЇ ОСВІТИ - Пономаренко, О. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
У статті показано, що дослідження проблеми формування готовності майбутніх магістрів психології до професійної діяльності в умовах неформальної освіти потребує об’єктивного й різнопланового вивчення деяких педагогічних та екстрапедагогічних тенденцій сучасноої освіти взагалі, тенденції до її неперервності, домінування компетентнісного підходу зокрема; використання інформаційно-комп’ютерних технологій тощо. Розглянуто фактор неперервності як важливу особливість сучасної освіти магістрів психології. Показано, що неперервність як основна характеристика сучасної освіти насамперед зумовлена загостренням протиріччя між постійно зростаючим обсягом інформації та ригідністю й інертністю традиційної системи навчання. Доведено, що неформальна освіта як феномен сучасного українського соціуму стала об’єктом наукового та громадського обговорення в часи інтенсивної популяризації різного роду навчальних, розвивальних або виховних послуг. Розглянуті в даній статті тенденції професійної освіти майбутніх магістрів психології сформують також належну теоретичну, методологічну та методичну платформу для розробки ефективної концепції їх підготовки до професійної діяльності в умовах неформальної освіти, що й було завданням даної статті.