ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ПІД ЧАС АНАЛІЗУ КОЗАЦЬКОГО ПОРТРЕТА XVII–XVIII ст. У СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ДИЗАЙН» НА ЗАНЯТТЯХ ІЗ ЖИВОПИСУ - Рашевська, А. А. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
У статті досліджуються особливості та специфіка українського козацького портрета, окреслено його основні типи, виокремлено стильові особливості. Також розглянуто методику застосування та інтеграції елементів мистецтвознавчого аналізу козацьких портретів XVII–XVIII ст. під час викладання дисципліни «Живопис». Визначено той вплив, що здійснює портретний живопис на формування художнього світогляду студентів та їхніх професійних компетентностей.