ПРОЄКТНО-ДОСЛІДНА СКЛАДОВА STEM-НАВЧАННЯ НА ПРИКЛАДІ СТВОРЕННЯ МОДЕЛІ БЕЗПІЛОТНОГО ТРАНСПОРТУ - Валько, Н. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
Розвиток технологій та їх інтеграція у життя суспільства робить актуальним створення моделей та алгоритмів автоматизації процесів. Однією з таких задач є створення транспорту з автономним керуванням. Виконання навчального проєкту для рішення цієї задачі в процесі STEM-навчання дає можливість опанувати навички конструювання та програмування, вміння шукати наукову інформацію та аналізувати дані, а також має соціальну складову навчання: щоб дістатися до пункту призначення, безпілотний автомобіль має знати маршрут, розуміти довкілля, дотримуватись ПДР та коректно взаємодіяти з іншими учасниками дорожнього руху. Побудова безпілотника вимагає знайомства з такими сучасними технологіями, як камери, радари, лазерні далекоміри, штучний інтелект тощо. У статті описано етапи реалізації довготривалого проєкту створення безпілотного транспорту в рамках проведення STEM-навчання студентів природничо- математичних дисциплін.