ІНТЕГРАЦІЯ ПРИРОДНИЧИХ НАУК У РІЗНИХ СИСТЕМАХ ОСВІТИ: СВІТОВИЙ ДОСВІД - Фролов, Д. О. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
У статті визначено, що у світовому досвіді викладання інтегрованого курсу «Природничі науки» можна виділити три напрями: це інтеграція природничих наук у початковій та середній школі з подальшою профілізацією у вищій школі; викладання інтегрованого курсу у вищій школі та предметне викладання окремих дисциплін: фізики, біології, хімії та географії. Окреслено, що природа надзвичайно різноманітна щодо видів об’єктів, їхніх властивостей і форм руху. Акцентовано, що в процесі пізнання природи формувалися різні природничі науки: фізика, хімія, біологія, астрономія, географія, геологія та багато ін.