СТРУКТУРНИЙ АНАЛІЗ КЛЮЧОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ВИКЛАДАЧІВ СПЕЦІАЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН ТЕХНІЧНОГО КОЛЕДЖУ - Садовенко, С. Г. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
У статті зроблено аналіз ключових компетентностей викладачів спеціальних дисциплін технічного коледжу, зокрема професійної, професійно- педагогічної, психолого-педагогічної компетентностей у роботах вітчизняних та зарубіжних науковців. Проаналізовано складові та компоненти розуміння та потрактування сутності зазначених компетентностей дослідниками, визначено специфічні риси та відмінності в підходах щодо тлумачення їхньої сутності та ролі у діяльності педагога. Запропоновано серію структурних схем та блоків, що дають змогу наочно викласти основні аспекти статті. Підкреслено, що створення технології розвитку психолого-педагогічної компетентності викладача є необхідною умовою формування висококваліфікованого спеціаліста.