МОДЕЛЬ РОЗВИТКУ КОНФЛІКТОЛОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ СТУДЕНТА – МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Козич, І. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2019)
У статті обґрунтовується модель формування конфліктологічної культури студента, майбутнього вчителя початкової школи. за рахунок ефективності її реалізації на практиці освітнього процесу вищого навчального закладу. Розглянуто поняття "модель", " конфліктологічна культура ", "соціально – психологічний тренінг". Виокремлено фактори необхідності побудови моделі розвитку конфліктологічної культури студента. Проаналізовано принципи та підходи розвитку конфліктологічної культури студента, майбутнього вчителя початкової школи. Виокремлено низку методів ефективного розвитку конфліктологічної культури студента.