МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ОЦІНЮВАННЯ ЗДОРОВ’ЯЗБЕРЕЖУВАЛЬНИХ ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ У ФОРМУВАННІ НАВИЧОК САМОКОНТРОЛЮ ЗДОРОВ’Я - Кабацька, О. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
У статті порушено проблему найважливіших нині соціальних завдань вищої освіти,, а саме: визначення найбільш ефективних шляхів та методичних підходів зміцнення здоров’я молодого покоління, забезпечення природних умов їхнього гармонійного розвитку, надання інформації до сучасних підходів до збереження здоров’я. Актуальність та необхідність вирішення проблеми саме формування здоров’язбережувальних знань у процесі освіти студентів обумовлені небезпечними тенденціями постійно прогресуючого погіршення стану здоров’я молодих людей. Проведене тестування здоров’язбережувальних (валеологічних) знань студентів з використанням методик, які складаються з різноманітних питань. Доведено, що різні виші, у процесі викладання навчальних дисциплін, звертають увагу на надання студентам валеологічних знань з метою формування навичок самоконтролю їхнього здоров’я.