СОЦІАЛЬНО-МОРАЛЬНИЙ ФУНДАМЕНТ СТВОРЕННЯ ПЕДАГОГІЧНОГО ПРОСТОРУ - Горленко, В. П. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
Педагогічний простір грає важливу роль у соціальних і адаптаційних процесах розвитку учнів. Комфортність самопочуття відображає ступінь соціалізації і моральної вихованості учнів, сприяє включенню в діяльність і взаємини, показує динаміку розвитку емоційно-чуттєвої сфери. У свою чергу розуміння механізмів і закономірностей впливу педагогічного простору на учнів стає невід’ємною частиною загальної культури педагога, його професійної компетентності, а можливість постійно оптимізувати цей простір – актуальною нагальною потребою.