УМОВИ ФОРМУВАННЯ ПЛАСТИЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ МАЙБУТНІХ АКТОРІВ У ПРОЦЕСІ ХОРЕОГРАФІЇ - Гончаренко, Ю. В.; Лазько, А. Г. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
Зміст статті полягає в дослідженні проблеми формування пластичної майстерності майбутніх акторів у процесі хореографії. Розглянуто науково-теоретичні та мистецтвознавчі підходи до означеної проблеми. Визначено, що пластична майстерність є однією з головних складових у підготовці акторських кадрів і поділяється на такі цикли: ритміка, танець, сценічний рух, які є невід’ємною частиною системи театральної освіти, охоплюють різні напрями мистецтва руху та вирішують завдання гармонійного розвитку тіла й набуття спеціальних хореографічних навичок. Висвітлено зміст, форми та методи хореографії, що спрямовані на формування пластичності майбутніх акторів.