ОПТИМІЗАЦІЯ РОЗВИТКУ ПЛАСТИЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ МАЙБУТНІХ АКТОРІВ ЗАСОБАМИ СЦЕНІЧНОГО РУХУ - Гончаров, В. М. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
У статті визначено необхідність оптимізації розвитку пластичної майстерності майбутніх акторів засобами сценічного руху. Розкрито науково-теоретичні підходи до означеної проблеми видатними вітчизняними та зарубіжними вченими. Висвітлено пластичну майстерність як складову частину формування психофізичного апарату майбутнього актора, що розвивається в драматичному мистецтві за допомогою спеціальних допоміжних дисциплін, зокрема сценічного руху.