ІНТЕГРАЦІЯ ГРАФІЧНОГО ДИЗАЙНУ, ПСИХОЛОГІЇ ТА КОМП’ЮТЕРНОЇ ГРАФІКИ В СУЧАСНІЙ ДИЗАЙН-ОСВІТІ - Потапенко, М. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
Актуальність дослідження обумовлена виявленням теоретичних особливостей у процесі навчання дизайнерів-графіків, їх зв’язком із загальною теорією дизайну, впровадженням напрямів психології і проектування за допомогою комп’ютерних програм. У зв’язку із стрімким розвитком інтернет-технологій зростає попит на фахівців дизайнерів-графіків. Існуючі методики викладання давно застаріли і виникла необхідність кардинального перетворення процесу навчання. Мета статті – звернути увагу на особливу важливість вивчення комп’ютерної графіки і основних напрямів психології, які необхідно враховувати при проектуванні елементів візуальної комунікації. Провідним підходом до дослідження є теоретичний аналіз існуючих публікацій, що дозволяє виявити актуальні і найбільш суттєві напрями в питаннях освіти майбутніх фахівців-графіків. Інтеграція графічного дизайну, психології і комп’ютерної графіки в процесі навчання студентів-дизайнерів дозволить вивести на новий рівень якість освіти у вищих навчальних закладах.