МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ РОЗВИТКУ ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ВИКЛАДАЧІВ СПЕЦІАЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН ТЕХНІЧНОГО КОЛЕДЖУ - Садовенко, С. Г. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
У статті досліджуються проблеми розвитку психолого-педагогічних компетентностей викладачів спеціальних дисциплін технічного коледжу, зроблено аналіз освітніх програм другого (освітньо- професійного) рівня (ступінь – магістр) закладів вищої освіти на наявність у них психолого-педагогічних дисциплін на прикладі однієї технічної спеціальності. Проаналізовано форми методичної роботи в технічних коледжах щодо роботи з молодими за досвідом викладачами спеціальних дисциплін, недоліки, що виникають у викладацькій діяльності, та шляхи їх подолання. Запропоновано одну із форм розвитку психолого-педагогічних компетентностей викладача на прикладі окремого навчального закладу. Підкреслено, що розвиток психолого-педагогічних компетентностей викладача можливий лише за умови функціонування визначеної та обґрунтованої системи науково-методичної роботи навчального закладу.