РОЗВИТОК ДОСЛІДНИЦЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ПЕДАГОГІВ У СИСТЕМІ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ: ПОСТАНОВКА ПРОБЛЕМИ - Тягло, Н. В. (Педагогічні науки: теорія та практика, 2018)
У статті здійснений аналіз сутності дослідницької компетентності сучасного вчителя як особливої складової його професійної компетентності; розглянуті нормативні та наукові засади розуміння сутності дослідницької компетентності педагога, подана її загальна структура. У статті зазначено, що дослідницька компетентність учителя є нестійким особистісно-професійним явищем, яке має постійно цілеспрямовано розвиватися, активізуватися у системі післядипломної освіти. Ефективний розвиток дослідницької компетентності вчителя у системі післядипломної освіти забезпечує створення особливого освітнього середовища – просторово-предметного, навчально-професійного та соціального.